Dette gruet jeg meg til...

Før vi flyttet til USA skrev jeg et innlegg om noe av det jeg gruet meg til her borte. På tide å gjøre en liten evaluering på hvordan det har gått så langt. Var det egentlig noe å grue seg til?

❥ Tipsing

Når man spiser ute, kjører taxi eller benytter seg av sørvisyrker, er det vanlig å gi tips.  Jeg synes fortsatt at det er en uting at det ikke er inkludert i prisen. Man må alltid gjøre et ekstra regnestykke for å skrive på kvitteringen hva man vil tipse og hva totalen blir etterpå. Det vil si ekstra hoderegning for en stakkar, også! Heldigvis spiser jeg som regel sammen med Aasmund når vi er ute, så jeg slipper å styre med det, men fortsatt! 

❥ Penger

Nå går jeg alltid med kontanter på meg i tillegg til kort. Man vet aldri hvor de plutselig ikke tar kort her, så det er lurt å alltid ha kæsj tilgjengelig. Både mynter og sedler er lurt å ha. Ingen av oss liker å bære rundt på mynter, så hver gang vi kommer hjem med vekslepenger, får Oskar dem, som igjen mater dem til grisen sin. Det har med andre ord blitt liv i en god gammeldags sparegris, noe det kanskje ikke ville blitt hjemme hvor alt betales med et sveip. 

Å tenke i dollar går greit nok, men noen ganger virker ting litt billigere enn i kroner. Det er jo faktisk mindre tall det er snakk om. Lett å bli lurt. 

En uting her er at mye ofte ikke er oppgitt med moms på prislappen, så da får man seg en overraskelse i kassa. Særlig irriterende er det hvis du har akkurat nok til å betale med kontanter, står klar, men blir litt satt ut når prisen på kassa blir en annen enn du hadde trodd. -Unnskyld, men koster ikke denne 30? -Joda, uten moms, så. Særlig kjipt tenker jeg det må være for barn som har en viss sum å handle for, og som kommer til kassa og kanskje ikke har råd til å kjøpe det de hadde tenkt til allikevel. 

❥ Temperatur, vekt og fart

Hvor varmt er det egentlig? Aasmund har irriterende nok begynt å bruke Fahrenheit som benevning når vi snakker om været (mange ganger daglig). Jeg er ikke helt der ennå. Jeg vet hvor mange grader vi har air conditionen på om natta, og ellers synes jeg det er greit at gradestokken viser Celsius. 24 grader Celsius i dag, dere! 23. oktober! 

Jeg husker ikke hvor mye Oskar veier eller hvor lang han er. Jeg har lært meg hvor høy jeg selv er, det får holde. 

Fartsgrensene må man jo forholde seg til i mph, men det er jo også en situasjon jeg prøver å unngå å komme i så ofte. Fordi:

❥ Kjøre bil

Det er forferdelig mange store veier her, med mange filer og tilsvarende mange idioter i trafikken. Med andre ord: Jeg kjører ikke med mindre jeg må! Noen ganger må jeg jo, og det er helt greit, men jeg kjører betydelig mindre enn hjemme. Det er flere ting som må ordnes før jeg kan få førerkortet her. Ja, blant annet å ta både teoriprøve samt oppkjøring, men akkurat det, har jeg klart å utsette rimelig lenge ved å la være å tenke på det. Frem til nå da, nå kom jeg på det. Når innlegget er postet, skal jeg glemme det igjen. Om jeg blir stoppet av en politikonstabel, skal jeg ta frem mitt norske førerkort og si : -Hæææ? What? Duger ikke detta lissom? Så skal jeg spille dum og uskyldig og si: Ok, mister officer, it won't happen again, I promise!  

Oppsummering:

Ja, det var noe å grue seg til! Neida, det går fint, men jo disse tingene hadde jeg merket meg av en grunn. Er det andre ting som er verre? Ja, blant annet å være så langt unna dem man er glad i! Heldigvis får vi snart besøk her igjen, det blir koselig, og hjelper litt på hjemlengselen! 

Nå tror jeg at jeg må lage en oppsummering på hvilke positive sider det finnes ved å bo her, for det er definitivt mange av dem også! 

 

#foreldre #reise #norskistatene #westfield #newjersey #newyork #usa #expat #expatlife #expatkids

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Lindis

Lindis

33, Sarpsborg

Hei! Følg med når jeg flytter til USA sammen med familien sommeren 2017. Her inne vil jeg skrive litt om flyttingen, og videre hvordan det går med oss når vi kommer oss over. Familien vår består av meg, mannen min Aasmund, og Oskar på 1,5 år.

Kategorier

Arkiv

hits